SANTA CLARA CONVENTION CENTER
MAY 10-11, 2019

THE WORLD’S LARGEST
ENTREPRENEURSHIP CONFERENCE

Start. Connect. Scale.

AI/ML Bootcamp for Managers

Date: May 9th, 2019
Location: Santa Clara Convention Center,
Duration: 9 hours [9 am to 6 pm]

AI/ML Bootcamp for Managers!

This workshop will provide an introduction to AI for managers. We are at an inflection point in applying artificial intelligence (AI) to many, many fields. This workshop provides an introductory overview of AI methodologies and implications for managers. We will begin by discussing a how a popular type of AI works -specifically deep learning and neural networks. We will inspect AI applications in certain industry segments as case studies to determine questions that should be asked as we deploy AI. Selected guest speakers will talk about their experiences in deploying and monetizing AI applications. By the end of the workshop, attendees will understand how AI techniques work so they can converse with internal and external data science teams, evaluate the business potential of AI projects before investing in such projects, and critically evaluate AI products.

This is an introductory workshop. As such no computer science, or programming experience is needed, but since the bootcamp is intended to have substance, an understanding of middle-school math (e.g., simple algebra) is expected.

Bootcamp Instructor/Moderator: Dr. Ronjon Nag

Ronjon Nag has deployed artificial intelligence systems over three decades. He received a PhD in engineering from Cambridge, an MS from MIT. He is a currently an Interdisciplinary Stanford Distinguished Careers Institute Fellow based at the Stanford Center for the Study of Language and Information, and teaches popular introductory AI classes. He received the IET Mountbatten Medal at the Royal Institution for services to the mobile industry. Companies he has co-founded or advised have been sold to Motorola, BlackBerry, and Apple. He is an advisor to several AI-oriented companies including Healx, a machine learning drug discovery company; Algodynamix, a stock market risk analysis firm, and GTCardio, a health wearables company. He is the Director MIT Alumni Angels of Northern California. Ronjon first became a TiE Charter Member in 1996 and is an active TiE Angel Investor.

 

TiEcon 2019 AI/ML For Managers Flyer  |  TiEcon 2019 AI/ML For Managers Justification Letter

Speakers


Register

Time Duration Sessions Speaker
8:00 AM 60 min Registration and Badging
9:00 AM 25 min Brad Fisher, KPMG, Partner and U.S. Leader of Data & Analytics and AI at KPMG US: Opening Remarks.
9:25 AM 80 min
  • Workshop structure, Broad overview of AI, Machine Learning, Deep Learning
  • How does a neural network work ? Perceptrons, Neural networks with real numbers.
  • Playing with Tensorflow Playground
10:45 AM 15 min Break
11:00 AM 60 min
  • Playing with Google Collab Neural Network applications
  • Evaluating AI Systems, over and under fitting,
  • Advanced neural networks: Convolutional Neural Networks
12:00 PM 60 min Lunch
1:00 PM 75 min
  • Google colab: convolutional neural networks.
  • RNNs, LSTMs, End-To-End Neural Networks
  • Applications: Speech Recognition, handwriting recognition
  • Reinforcement Learning
  • How to run an AI project
2:15 PM 30 min David Stevens, Stevens Law Group: Legal Aspects of AI
2:45 PM 45 min AI in healthcare
3:30 PM 20 min Break
3:50 PM 70 min
  • Future of AI, where is strong AI going to come from ?
  • International issues, Corporate competitiveness
  • Ethics of AI, GDPR
  • Wrap Up – Q&A

What to bring

  1. Laptop for the hands-on labs
  2. Photo ID for verification